Duijghuijzen
CO2 neutraal

CO2 neutraal

Sinds medio 2021 zijn wij volledig CO2-neutraal, daar zijn we trots op! De grootste bijdrage die wij als distributiebedrijf kunnen leveren aan de reductie van CO2 en fijnstof is de verdichting van het netwerk, het beperken van het aantal kilometers en de rijstijl van chauffeurs te optimaliseren. Hierdoor compenseren we onvermijdelijke uitstoot en laten we alle zendingen zo klimaatneutraal mogelijk transporteren.

Ons doel is het bundelen van zendingen, het optimaliseren van routes waardoor een reductie op de uitstoot van fijnstof en CO2 gerealiseerd wordt. Door rijstijlanalyse,  het gebruik van boordcomputers en de inzet van jong materieel zijn we in staat duurzaam ons brandstofverbruik te minimaliseren. De CO2 uitstoot die resteert wordt samen met onze brandstofleverancier volledig gecompenseerd. Onze klanten leveren hierdoor klimaatneutraal de zendingen bij hun klanten af, al dan niet met kooiaap. Tevens draagt de inzet van elektrische heftrucks en langdurige klantrelaties bij aan verduurzamen van ons bedrijf.
Onze kooiapen rijden sinds november 2022 fossielvrij met een besparing van 89% CO2.

Q3 worden elektrische heftrucks geleverd om de vrachtwagens te laden en lossen.

We enthousiasmeren en stimuleren onze (heftruck-) chauffeurs om bewust bij te dragen de uitstoot verder te beperken. Prachtig om te zien dat wij in een relatief korte tijd al bijzondere resultaten boeken!

Duijghuijzen, volop in duurzame ontwikkeling!

© 2023 Duijghuijzen — Design en realisatie door Dashed