Duijghuijzen
Crossdocking bij Duijghuijzen

Crossdocking bij Duijghuijzen

Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is crossdocking. Dit is een logistiek proces waarbij inkomende goederen direct bij het lossen worden geladen. Bij crossdocking worden goederen verplaatst, zonder dat ze tussendoor worden opgeslagen. 

Dit proces vindt plaats in onze crossdockhal die eind 2019 gerealiseerd is. Ons team heeft jarenlange ervaring met crossdocking voor uiteenlopende producten in de keramische- en bouwmarkt. 


Belangrijkste voordelen van crossdocking:

  1. Tijdwinst en lagere kosten: inkomende goederen worden meteen gecontroleerd en klaargezet voor levering aan uw klant. Door goederen niet op te hoeven slaan blijft er ruimte vrij in het magazijn en dalen de opslagkosten.
  2. Minder logistieke verrichtingen en afhandelingen: bij binnenkomst van de goederen in het crossdock vindt het lossen en de controle op eventuele schades en manco’s plaats. Daarna worden de goederen geladen in de distributie-auto’s.
  3. Kortere levertijden en een meer flexibiliteit: door onze werkwijze kunnen de heftruck chauffeurs de auto’s lossen, de zendingen controleren en de distributie-auto’s laden. Hierdoor kan de chauffeur de volgende dag, na controle van het voertuig, vertrekken en zorg dragen voor de levering. 
  4. Verminderde CO2-voetafdruk van de toeleveringsketen: crossdocking bespaart energie in vergelijking met het verplaatsen van goederen binnen het magazijn, waardoor er veel duurzamer gewerkt kan worden.

Crossdocking kan incidenteel worden toegepast maar kan ook een structurele oplossing zijn voor uw logistieke vraag. Wilt u meer weten over onze crossdocking mogelijkheden? Neem dat contact met ons op.

© 2024 Duijghuijzen — Design en realisatie door Dashed